ΠΑΝΑΚΟΤΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ & ΣΩΣ ΦΡΑΟΥΛΑ
ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ. γιαούρτι με λίγα λιπαρά
- 2 φλ. τσ. άπαχο γάλα
- 250 γρ. φρέσκες φράουλες
- 5 φύλλα ζελατίνης (ή 7,5 γρ. σκόνη)
- 1 βανίλια
- 4 κ.σ. βιολογική ζάχαρη καρύδας
ΣΩΣ ΦΡΑΟΥΛΑ
- 250 γρ. φράουλες
- 3 κ.σ. βιολογική ζάχαρη καρύδας
- 1 φλ. καφέ νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε τα 250 γρ. φράουλες σε φέτες.
Πασπαλίζουμε με την βιολογική ζάχαρη καρύδας, προσθέτουμε τα 500γρ άπαχο γιαούρτι και ανακατεύουμε.
Σε ένα μπολάκι βάζουμε νερό και μουσκεύουμε τα φύλλα ζελατίνης (αν επιλέξουμε σκόνη ζελατίνη την βάζουμε σε ένα φλ. καφέ νερό)
Ζεσταίνουμε πολύ καλά τα 2 φλ. τσ. γάλα μαζί με την βανίλια και ρίχνουμε μέσα τα μουσκεμένα και καλά στυμμένα φύλλα ζελατίνης ανακατεύοντας πάρα πολύ καλά με το σύρμα.
Αδειάζουμε αυτό το μείγμα στο μπολ με το μείγμα γιαούρτι-φράουλες ανακατεύοντας απαλά.
Αδειάζουμε σε φορμάκια ή φόρμα και τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 5 ώρες (Αν θέλουμε το βάζουμε στην κατάψυξη και γίνεται απίθανο παγωτό!)
ΣΩΣ ΦΡΑΟΥΛΑ
Πλένουμε, καθαρίζουμε τα υπόλοιπα 250 γρ. φράουλες και τις βάζουμε σε κατσαρολάκι μαζί με την ζάχαρη καρύδας και το νερό να βράσουν για 2 λεπτά.
Αποσύρουμε και με το ραβδομπλέντερ τις λιώνουμε (αν χρειαστεί το ξαναβάζουμε στη φωτιά για να δέσει). Αφήνουμε να κρυώσει και η σως φράουλα είναι έτοιμη.
Ένας άλλος τρόπος είναι να βάλουμε στο μούλτι τις φράουλες με την ζάχαρη καρύδας, πολτοποιούμε και μετά αδειάζουμε σε κατσαρολάκι και το βράζουμε για 2- 3 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.
Πηγή: http://syntagesgiadiabitikoys.blogspot.gr/2017/04/blog-post_24.html