ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΤΕΒΙΑ
ΥΛΙΚΑ
- 5 αυγά
- 250 γρ. βούτυρο
- 100 γρ. στέβια κρυσταλλική σε αναλογία 1:3
- 1 κ. γλ. «δάκρυα» μαστίχας
- 1 κ. γλ. κακουλέ
- 2 κ. γλ. μαχλέπι
- ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- 100 γρ. άπαχο γάλα
- 50 γρ. κονιάκ
- 2 βανίλιες
- 380 γρ. φαρίνα ολικής (αλεύρι ολικής που φουσκώνει μόνο του)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πρώτα ζυγίζουμε όλα μας τα υλικά και τα έχουμε έτοιμα κοντά μας.
Ξεχωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους και βάζουμε στο μπολ του μίξερ τα ασπράδια για να γίνουν σφιχτή μαρέγκα.
Το αφήνουμε στην άκρη σε ένα μπολ και στον κάδο βάζουμε το βούτυρο (να είναι σε θερμοκρασία δωματίου) μαζί με τα 90 γρ. στέβια. (τα υπόλοιπα 10γρ τα βάζουμε στο «μούλτι» μαζί με μαστίχα-κακουλέ-μαχλέπι και τα χτυπάμε πολύ καλά για να γίνουν σκόνη).
Χτυπάμε βούτυρο και στέβια για 5 λεπτά στο δυνατό να γίνει μια υπέροχη κρέμα.
Συνεχίζοντας το χτύπημα ρίχνουμε τους 2 από τους 5 κρόκους που έχουμε κρατήσει , το γάλα, το κονιάκ, το ξύσμα πορτοκάλι, τις βανίλιες και το μείγμα μυρωδικών που ετοιμάσαμε στο «μούλτι».
Συνεχίζουμε το χτύπημα για 3 λεπτά ακόμα και αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ.
Ρίχνουμε τη φαρίνα και με μια σπάτουλα ανακατεύουμε πολύ καλά.
Τέλος, προσθέτουμε την μαρέγκα με πολύ απαλές κινήσεις από κάτω προς τα επάνω για να ομογενοποιηθεί.
Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο στους 160 αέρα ή 180 αντιστάσεις.
«Βουτυροαλευρώνουμε» ένα ταψάκι 26 ή 28εκ και ρίχνουμε το μείγμα μας μέσα.
ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΟ ΦΛΟΥΡΙ!
Ψήνουμε για 40- 50 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο).
Βάζουμε ένα μαχαιράκι μέσα για να δούμε αν έχει ψηθεί καλά.
Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και ξεφορμάρουμε
Στολίζουμε όπως θέλουμε.
Μπορείτε να λιώσετε 100γρ σοκολάτα γάλακτος με στέβια μαζί με 30γρ εβαπορέ λάιτ.
Απλώνετε από πάνω και στο πλάι και ρίχνετε γύρω-γύρω αμύγδαλο ψιλοκομμένο.
Πηγή: http://syntagesgiadiabitikoys.blogspot.gr/2016/12/blog-post_30.html