Σιμιγδαλένιος χαλβάς με στέβια και μερέντα
ΥΛΙΚΑ
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 3 κούπες σιμιγδάλι χονδρό ( 1 κούπα = 200γρ )
- 5 κούπες νερό
- 2 κ.γλ. υγρή στέβια
- 1 κ.γλ. κανέλα
- 3 κ.σ. σταφίδες (αν θέλετε)
- 1 δόση μερέντα (1 κούπα κακάο— 20 σταγόνες υγρή στέβια — 3 - 4 κ.σ. εβαπορέ λάιτ — 1 κ.σ. ταχίνι ή φυστικοβούτυρο....όλα μαζί με πολύ καλό χτύπημα έως να πάρει την υφή της μερέντας)
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει και ρίχνουμε το σιμιγδάλι. Το ανακατεύουμε συνεχώς πρώτα σε δυνατή φωτιά και μετά σε πιο χαμηλή έως να πάρει ωραίο σκούρο χρώμα.
Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό (κρύο), στέβια, κανέλα και ανακατεύουμε καλά. Αν θέλουμε βάζουμε μέσα τις σταφίδες. Όταν είναι έτοιμο το σιμιγδάλι αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε προσεκτικά το μείγμα νερού. Το ξαναβάζουμε στη φωτιά και αφήνουμε να πήξει ανακατεύοντας συνεχώς. Αφού πήξει το αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
Σε μια φόρμα βάζουμε την μισή ποσότητα και με 1 κουτάλι το γεμίζουμε στα πλαϊνά και κάτω αφήνοντας στο κέντρο κενό ώστε να βάλουμε την μερέντα.
Γεμίζουμε με μερέντα και από πάνω το σκεπάζουμε με τον υπόλοιπο χαλβά. Η δόση αυτή βγάζει μια μεγάλη φόρμα ή 2 πιο μικρές.
Το αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο και μετά φτιάχνουμε μια πιο αραιή μερέντα και ρίχνουμε από πάνω για σως!!!
Πηγή:http://syntagesgiadiabitikoys.blogspot.gr/2016/08/blog-post_55.html